Eczema este o afecţiune dermatologică ce se manifestă prin inflamarea, înroşirea şi crăparea pielii. Persoanele cu eczeme au pielea foarte uscată, mâncarime și erupții pe diverse părți ale corpului – in special fața, mâini, picioare, coate sau genunchi, însă pot apărea leziuni ale pielii și în alte zone. Microparticulele de sare au o influență benefică asupra sistemului tegumentar (stratul protector al pielii) și a firelor de păr, oferind efecte curative și cosmetice.

Dermatita este cea ai frecventă afecțiune inflamatorie cutanată la copil . Nu este contagioasă, însă produce disconfort întrucât se manifestă, de obicei, ca o erupție pe pielea umflată și înrșită. Dermatita este de trei feluri : atopică, de contact și seboreică.  Sarea asigură normalizarea nivelului de Ph și induce procese reparatorii și regenerative în derma, crește rigiditatea pielii, stimulează creșterea și îmbunătățește sănătatea părului.

Sarea are beneficii importante in cazul inflamatiilor , ea insăși fiind un antiinflamator natural.

Acneea reprezinta o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri, în special la nivelul feței, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui și brațelor, deoarece aceste zone prezintă cele mai multe glande sebacee. Sarea uscată are impact asupra microcirculației la nivelul pielii și susține activitatea de la nivelul membranei celulare.

Psoriazisul este o boala inflamatorie cronică, care afecteaza aproximativ 2% din populația generală. Psoriazisul este considerat o tulburare a sistemului imun care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal.  Frecvent, o infecție bacteriană declanșează debutul psoriazisului la copii. Sunt cunoscute efectele benefice pe care le are terapia cu aerosoli salini pentru fortificarea imunității și totodată atenuarea simptomelor psoriazisului.

Rozaceea este o afecțiune dermatologică inflamatorie, caracterizată prin înroșirea feței. Leziunile sunt inestetice, determinând de obicei o profundă nemulţumire persoanelor afectate.

Terapia cu sare oferă îmbunătățiri majore asupra aspectului pielii chiar și în cazul rozaceei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?