Astmul este o boala inflamatorie cronică, ce afectează bronhiile si care nu are leac deocamdată. Prin inhalarea prafului natural de sare, astmul este atenuat considerabil.

Salinoterapia te revigorează în cazul unei răceli.

Bronșita reprezintă inflamarea branhiilor și a bronșiolelor (micile canale prin care  aerul merge de la trahee la plămâni), asociată cu mucus în exces.  Fumatul, noxele, virusurile și bacteriile sunt printre cauzele implicate în apariția acestei afecțiuni. Sarea este un antiinflamator natural, care decongestionează caăișe respiratoria.

Bronhopneumopatia Obstructiva Cronică, pe scurt BPOC, este o boală pulmonară frecventă și de cele mai multe ori este ireversibilă. În această boală plămânii şi căile respiratorii suferă modificări importante, dar haloterapia are majore beneficii în stoparea evoluței acestei boli, precum și în îmbunătățirea calității vieții.

Căile respiratorii sunt căptușite cu structuri minuscule, asemănătoare părului, numite cilia. Cilia are rolul de a capta toxinele și impuritățile din aerul inhalat și de a le elimina. Chimicalele din țigarete, inclusiv formaldehida, paralizează cilia, astfel încât acestea nu isi mai indeplinesc functia. În loc să fie captate și eliminate, toxinele se așează în plămâni, creând iritații și inflamații. Acest lucru duce la tusea puternica a fumătorului, deoarece corpul încearcă să scape plămânii de toxine prin tuse. Noaptea, când fumătorii dorm și nu fumează, cilia încearcă să se repare. Când fumătorul se trezește, cilia din nou încearcă să elimine toxinele acumulate în timpul nopții. Rezultatul este o tuse puternica după trezire. Terapia cu sare uscată este cu adevarat un ritual alternativ de ingrijire. Este ceea ce numim igienă respiratorie.

Pneumonia este o afecțiune caracterizată prin inflamarea țesutului plămânilor, fiind, in mod normal, cauzată de o infecție bacteriană. La capătul tuburilor respiratorii din plămâni există mici săculeți de aer. Când apare pneumonia, acești săculeți se inflamează și se umplu cu lichid. Sarea din compoziția  aerosolilor, este o substanță bactericidă care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene; de asemenea ea acționează și ca  dezifectant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?